Municipis i Consells Comarcals igualitaris

A continuació, us mostrem els ajuntaments i consells comarcals compromesos amb la Igualtat que estan en procés de Certificació, o ja han obtingut del Segell SGCTY50-50

Són Governs Locals que situen la igualtat entre homes i dones com un dret humà fonamental i com a base necessària per a aconseguir un món pacífic, pròsper i sostenible.

Són governs amb mirada Internacional, en la Nova Agenda Urbana, i l’Agenda 2030 dels 17 ODS i en concret, tenen la mirada en la CEDAW, (Convenció sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona) pel que se senten interpel·lats per Nacions Unides per a utilitzar tots els mecanismes i quantes accions de discriminació positives siguin necessàries, per a eliminar les desigualtats de gènere.

El compromís d’aquests Govern Locals es basa en la integració de la perspectiva de gènere en les seves polítiques públiques municipals. El seu lideratge en la consecució de l’objectiu Nº5 (Igualtat) i el Nº10 (Reducció de la desigualtat en i entre països) de l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible són també claus per a la Governança municipal de les seves ciutats.

El Distintiu SGCITY50-50 és el primer Segell de Certificació de Gènere de l’àmbit municipal. És aplicable a totes les ciutats del món, de qualsevol grandària, que busquin reduir les desigualtats de gènere i complir amb la legislació en matèria d’igualtat.

Reportatge sobre SGCITY5050 a Para todos La 2

Municipis i Consells Comarcals Certificats

Municipis i Consells Comarcals en Procés de Certificació