Nou projecte cofinançat per la Unió Europea per a impulsar la igualtat de gènere en les polítiques locals
L’Associació Forgender Seal ha obtingut finançament de la Unió Europea per a desenvolupar el projecte DIGECP (Distintiu per la Igualtat de Gènere en Pobles i Ciutats). Aquest distintiu, recolzat per la UE, certificarà el compromís dels municipis amb la igualtat de gènere, promovent la incorporació de la perspectiva de gènere en les seves polítiques i actuacions.
El passat 21 de febrer es va celebrar la 1a Reunió de Coordinació del projecte DIGECP, liderat per l’associació Forgender Seal (Barcelona) i l’empresa INDA Iniciatives, S. L. (la Corunya), amb el cofinanciamiento de la Unió Europea en el marc del seu compromís amb la igualtat i el desenvolupament sostenible.
El projecte DIGECP estableix un estàndard de certificació dissenyat conforme a les competències municipals, la normativa estatal i els tractats internacionals en matèria d’igualtat de gènere i drets humans. A través d’un procés d’avaluació i certificació, els municipis podran obtenir el Distintiu per la Igualtat de Gènere, la qual cosa els permetrà accedir a recursos i visibilitat com a administracions compromeses amb l’equitat de gènere.
Gràcies als fons europeus assignats al projecte, els municipis que participin en el procés de certificació rebran suport financer per a desenvolupar les accions necessàries per a l’obtenció del distintiu.
L’objectiu principal del Distintiu DIGECP és garantir la integració de la perspectiva de gènere de manera transversal i interseccional en les polítiques municipals, contribuint a l’efectivitat dels drets de les dones i al benestar de tota la ciutadania. Com assenyala Marta Macias, presidenta de l’Associació Forgender Seal: “El procés de certificació DIGECP enforteix la imatge dels ajuntaments com a administracions compromeses amb la igualtat i els drets de les dones”.
A més, el projecte busca crear una Xarxa de Municipalitats per la Igualtat de Gènere i la Corresponsabilitat en els Usos del Temps, promovent l’intercanvi de bones pràctiques i l’aprenentatge col·laboratiu.
En els pròxims mesos, es llançarà una campanya de sensibilització i es duran a terme sessions informatives sobre el Distintiu. Així mateix, en 2025 i 2026 se celebraran dues edicions del Fòrum de Municipis Certificats, un espai de diàleg i intercanvi d’experiències sobre igualtat de gènere en la gestió municipal. S’abordaran temes clau com la bretxa de gènere en les cures, el reconeixement del treball de cura, i estratègies per a desmuntar estereotips que perpetuen la divisió del treball per gènere.
Per a més informació, contactar amb:
Marta Macias
📩 mmacias@forgenderseal.org / premsa@forgenderseal.org
📞 630 108 987