Segueix l’actualitat del Distintiu SGCITY50

El Govern ha aprovat el Pla Viure Millor (Pla de Transició cap a la Reforma Horària) amb la voluntat d’assolir els compromisos recollits al Pacte per a la Reforma Horària signat el 17 de juliol de 2017 amb 110 institucions.

Amb aquest document, la Generalitat esdevé pionera a promoure un pla transversal de polítiques del temps i de reforma horària.

El pla preveu tres objectius estratègics.

  • Viure amb uns models de gestió del temps més eficients que augmentin el rendiment acadèmic i la productivitat.
  • Viure amb uns horaris més racionals i flexibles que facilitin la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, associativa i familiar i fer-la corresponsable entre dones i homes.
  • Viure d’acord amb uns hàbits saludables que millorin el benestar i la qualitat de vida.

D’aquests tres objectius estratègics es desprenen onze objectius operatius amb 88 mesures concretes que desplegaran els departaments del Govern.

PDF del pla Viure Millo

La presidenta de l’Associació Forgender Seal, Marta Macias, va participar en l’Acte de presentació online del pla Viure Millor.


Des de Forgender Seal ens sumem a la Celebració del 25 N com una data imprescindible de reivindicació i activisme actiu a les ciutats de Catalunya: “Ciutats segures, cohesionades, igualitàries i lliures de violències “.

Dossier Estadístic Violències Masclistes 2020


l’índex de qualitat social, gènere i diversitat en l'àmbit educatiu

L’Associació Forgender Seal i la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere  presenten l’índex de qualitat social, gènere i diversitat en l’àmbit educatiu (IQSGD). Amb el suport de l’Institut Català de les Dones, l’IQSGD és la primera certificació del país que impulsa la coeducació reconeixent i motivant els esforços de la direcció i de l’equip docent amb la igualtat de tracte i d’oportunitats.

A través d’un formulari digital que inclou indicadors de drets humans i d’igualtat de gènere i amb perspectiva interseccional, el centre educatiu podrà autoavaluar-se i comprovar en quines àrees ha de millorar amb el fi últim de construir societats justes i igualitaris. L’índex també reconeix l’esforç i el compromís de la direcció i l’equip docent en la defensa dels drets humans.

L’educació és un dels eixos bàsics per afavorir la transformació social, és un dels principals mitjans per trencar estructures i barreres que impedeixen el canvi. La ciutadania té el deure de construir estructures educatives basades en la igualtat de tracte i oportunitat. I alhora, les administracions tenen l’obligació de garantir el dret a l’educació lliure de qualsevol discriminació i desigualtat.

Les primeres proves pilot s’estan realitzant a diferents centres educatius com l’IES Alexandre de Riquer i l’Escola Alta Segarra a la ciutat de Calaf,  l’Escola Sant Jordi de Montmeló, l’IES Els Alfacs i l’Escola Carles III a Sant Carles de la Ràpita, a través d’uns formularis telemàtics amb preguntes adaptades a centres de primària o bé centres d’ESO i Batxillerat.

Les reaccions que estem obtenint d’aquestes proves són molt positives, ja que els està ajudant a reflexionar sobre la importància dels projectes de coeducació com eix transversal en totes les etapes de l’educació primària, secundària i batxillerat per a situar-se on estan i on poden arribar, per a despertar inquietuds i marcar un full de ruta per aconseguir els seus propis objectius. En les pròximes setmanes s’iniciaran proves pilot en centres d’FP i també en diferents centres educatius de Galícia.

Més informació

Web de l’IQSGD : https://educacioenvioleta.org/

Més informació a l’eBook ??

 

Persones de contacte

Marta Macias, presidenta Associació Forgender Seal

marta@forgenderseal.org

Virginia Carreras, coordinadora

virginia@forgenderseal.org

 


“La certificació a favor de la igualtat de gènere de l’àmbit municipal està ja beneficiant a  més d’1 milió i mig de persones”

5 Novembre

Des de L’Hospitalet del Llobregat, municipis com Lleida, Calella i Santa Coloma de Gramenet, a ciutats com Maó, Gavà, Sant Pere Pescador, Montmeló, o Llorenç del Penedès, Marratxí i  Sant Antoni Vilamajor, la certificació SG CITY 50-50 per la Igualtat de Gènere de l’àmbit municipal està ja beneficiant a  més d’1 milió i mig de persones.  

La Norma SG CITY 50-50 és la primera eina del país que permet implantar, avaluar i certificar un sistema de gestió a favor de la igualtat de gènere en l’àmbit dels governs locals.

Com són els ajuntaments que s’incorporen al procés de certificació?

Son municipis amb tradició en Polítiques públiques d’Igualtat com és el cas de Sant Boi de Llobregat o Cerdanyola del Vallé,  Sant Just Desvern,  que la Certificació garanteix l’alineació amb la normativa nacional i internacional i permet la identificació i l’anàlisi de les desigualtats de gènere en temps de la covid -19.

Ajuntaments amb nous equips de govern, compromesos amb una Governança amb Perspectiva de Gènere, com Felanitx, Calaf, Vic, o Torrelles de Llobregat, és una oportunitat per facilita la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques municipals.

Són governs amb mirada Internacional, en la Nova Agenda Urbana, i l’Agenda 2030 dels 17 ODS i en concret, tenen la mirada en la CEDAW, (Convenció sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona) pel que se senten interpel·lats per Nacions Unides per a utilitzar tots els mecanismes i quantes accions de discriminació positives siguin necessàries, per a eliminar les desigualtats de gènere.

Forgender Seal impulsa la Igualtat als Governs Locals d’Amèrica Llatina

Enguany, Forgender Seal porta el Distintiu SGC CITY 50-50 a Llatinoamèrica. Ha signat un acord amb l’Associació Incidir vinculada a la xarxa de regions del Mercosur, on s’està desenvolupant la primera prova pilot a Tandil, una de les ciutats més grans d’Argentina amb una població de 132 mil habitants.

Més Informació:

Marta Macías, presidenta Forgender Seal

info@forgenderseal.org

Altres notícies relacionades:

Xarxa Municipis Igualitaris

La Perspectiva de Gènere en l’Agenda Global