Segueix l’actualitat del Distintiu SGCITY50

El IV Fòrum Municipis Certificat amb el Distintiu SG CTY 50-50 a favor de la Igualtat serà el 18 d’octubre de 8.30h a 17h a La Ciba de Santa Coloma de Gramenet.

Aquest fòrum celebra la col·laboració i el compromís continu en la lluita per la igualtat de gènere. Aquest fòrum reunirà representants de municipis que han obtingut la certificació de FORGENDER SEAL, destacant les seves iniciatives i èxits. Properament publicarem el programa.

Reserveu la data (18 d’octubre) i prepareu-vos per a un dia de:

  • -Networking productiu
  • -Intercanvi de coneixements i pràctiques exitoses
  • -Tallers interactius i discussions enriquidores

Convidats especials inclouran:

  • -Lideresses i líders municipals
  • -Expertes en igualtat de gènere
  • -Membres destacats de la comunitat

Confirma la teva assistència a:

-Maria Freiria premsa@forgenderseal.org

-Marta Macias marta@forgenderseal.org

Per a més informació, visita: www.forgenderseal.org

Organitzat per: Forgender Seal
Amb el suport de: La Ciba de Santa Coloma de Gramenet (Passeig de Llorenç Serra, 64, 08921 Santa Coloma de Gramenet)


En el marc de la celebració del Vè Fòrum Hipàtia amb el lema “Les ciutats que volem les dones”, destaquem l’intervenció de Núria Parlon, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, un dels primers governs locals en certificar les polítiques municipals amb el Distintiu SG CITY 50-50 per la Igualtat de gènere de l’àmbit local.

La jornada va comptar també amb  la participació de dones de l’àmbit de la política com, Meritxell Budó Junts / Agnès Ferré PdCat / Mireia Ingla ERC / Aïda Llauradó En Comú Podem.

En aquest enllaç podeu veure el vídeo sencer amb totes les intervencions.

 


Article de Marta G. Rivera Ferre. Professora de recerca del CSIC a INGENIO (CSIC-UPV). Experta en l’anàlisi dels sistemes alimentaris com a sistemes socioecològics complexos.

L’enfocament de gènere s’ha començat a introduir recentment en la investigació sobre el canvi climàtic. Quan es desenvolupen accions d’adaptació al canvi climàtic és important considerar diferents categories analítiques, com el gènere, entre altres.

Els impactes del canvi climàtic no són homogenis per a totes les persones; no tots els grups socials es veuen afectats de la mateixa manera. Això és degut a l’existència d’una vulnerabilitat diferencial i contextual que amb molta freqüència està relacionada amb la desigualtat.

En aquest sentit, el gènere és un eix clau de desigualtat relacionat amb altres sistemes de poder i marginació, que provoca diversos graus de vulnerabilitat i capacitat d’adaptació al canvi climàtic. Per tant, integrar una perspectiva de gènere en la investigació sobre el canvi climàtic pot ajudar-nos a examinar les estructures i relacions de poder. En aquest article s’aporten diversos exemples d’impactes diferencials del canvi climàtic i d’estudis feministes que visibilitzen les causes subjacents de la vulnerabilitat, així com la capacitat d’agència dels grups marginalitzats en la proposta d’alternatives.

Llegeix l’article sencer a Mètode.cat

 


S’ha publicat el tercer dossier de l’Observatori de la Igualtat de Gènere, òrgan adscrit a l’Institut Català de les Dones (ICD), dedicat a les dones en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) Compartim missatges clau per a comprendre la necessitat d’integrar la igualtat de gènere en aquest sector.

📍Les dones estan poc representades en les TIC. Especialment en rols tècnics i de lideratge. Les dones sovint es concentren en rols relacionats amb la recerca o altres àrees més orientades a les habilitats socials i de comunicació. Així  mateix, els homes dominen àrees com la producció de programari, desenvolupament d’infraestructures TIC o gestió i desenvolupament de projectes TIC.

📍Les dones aporten perspectives i idees úniques o diferents, riquesa i innovació. Per tal d’equilibrar la representació d’homes i dones cal trencar els estereotips de gènere i promoure una cultura inclusiva en els entorns de treball de les TIC. Això implica crear entorns on les dones se sentin valorades i respectades, i on tinguin igualtat d’oportunitats per avançar en les seves carreres professionals.

Llegeix tot el Dossier